Jumaat, 20 Januari 2012

kelebihan tenaga solar

Kos dan persekitaran hanya dua kawasan di mana tenaga solar bersinar; lain ialah pemasangan sebenar peranti suria. Sejak produk tenaga solar tidak perlu dikaitkan dengan grid kuasa utama dan hanya memerlukan peralatan yang betul, kebebasan tenaga solar adalah satu lagi ditambah dalam penjadualan yang pro kontra dan tenaga suria.
Ini adalah salah satu sebab mengapa lampu jalan solar dan menyediakan solar elektrik ke kawasan pedalaman akses dua tenaga solar menggunakan kegemaran di India; kerajaan adalah jelas menggunakan kelebihan tenaga solar yang memihak kepada mereka. Sifat bebas daripada tenaga solar membolehkan pelanggan untuk memenuhi keperluan kos dan individu. sistem panel solar juga terdapat dalam pasaran. Penyenggaraan yang rendah dan tahan lama jenis sel solar membolehkan lebih autonomi.
Satu lagi sampai ke dalam kebaikan dan keburukan tenaga solar menunjukkan bahawa tenaga solar tidak besar luar mencapai fenomena. Dari memasak untuk pemanasan air, daripada penyejukan dan pengudaraan kepada penjanaan elektrik, tenaga solar boleh digunakan dari yang paling pembantu tugas kepada tugas besar, seperti kereta solar.
Oleh itu, penggunaan tenaga solar yang jauh dan luas, daripada industri untuk penggunaan isi rumah, dari perancangan seni bina dan bandar kepada pekerjaan kawasan luar bandar dan pedalaman.
Adapun keburukan tenaga solar, terdapat kebaikan dan keburukan untuk setiap jenis sumber tenaga; tenaga solar tidak berbeza, dan ada kedua-dua kebaikan dan keburukan tenaga solar. Seterusnya, oleh kerana itu, untuk membincangkan kelemahan tenaga solar:

kereta solar

1 ulasan: